News , Τέχνη

Η έκθεση RE:SOURCE 2.0 ανακοινώνει τη λίστα των καλλιτεχνών

Όλοι οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν προσεκτικά από περισσότερες από 100 ανοιχτές αιτήσεις κλήσεων

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2024

Στη δεύτερη έκδοση της περιβαλλοντικής έκθεσης τέχνης RE:SOURCE, που διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση City Friends Club σε συνεργασία με την επιμελητική ομάδα ARTNOW, και στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 Κύπριοι και διεθνείς καλλιτέχνες. Όλοι οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν προσεκτικά από περισσότερες από 100 ανοιχτές αιτήσεις κλήσεων. Η έκθεση RE:SOURCE 2.0 διοργανώνεται με εκπαιδευτικό σκοπό να εξερευνήσει το καλλιτεχνικό όραμα του δεσμού φύσης-ανθρώπου ως απάντηση στη ρύπανση από σκουπίδια και να προωθήσει άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης.

3_copyright_ Adonis Philippides.jpg

Τα έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν στο RE:SOURCE 2.0 θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, φωτογραφία και video art. Με κεραμικά, καμένα δέντρα, πέτρες, υφάσματα, πλαστικές σακούλες, κοχύλια και άλλα υλικά οι καλλιτέχνες θα συνδέουν τους επισκέπτες με τον φυσικό κόσμο.

Ο πλήρης κατάλογος των καλλιτεχνών RE:SOURCE 2.0: Maria Trillidou, Olga Kornilova, Luna Bekdache, Anastasia Krivenko, Kelly Norman, Tatiana Vasilyeva, Xenia Zorpidou, Elizabeth Nenarokov, Notavailable, Aleksandr Bgantsev, Daria Fetisova, Anastavovoris, Fano. , Andreas Kalli, Zarema Khalilova, Natalia Maltseva, Anna Gorlach, Thekla Papadopoulou, Dimitris Agapiou, Ekaterina Shcherbakova, Nevin El Nadi, Art Group COLLAPSE, Konstantina Achilleos & Tuomas Venalainen, Nina Soumarak, Lubov-Miakin Myalianik Yan & Katherina Sadovsky.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης θα εμπλουτιστεί με διαλέξεις, αναζητήσεις για μικρούς και μεγάλους και μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων, όλα με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος της παράστασης.

7_copyright_ Adonis Philippides.jpg

*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Όπως πάντα, χωρίς χάρτινα φυλλάδια και διαφημιστικά, το RE:SOURCE 2.0 παραμένει πράσινο και ενθαρρύνει όλους να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 21 Μαΐου 2024.

Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. - 7 μ.μ. Παρ-Τρίτη

Διεύθυνση: The Warehouse by IT Quarter, Συνεργατισμός 20, Λεμεσός

5_copyright_ Adonis Philippides.jpg

Σχετικά με το RE:SOURCE

Η πρώτη έκθεση RE:SOURCE πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023. Το κύριο θέμα της ήταν η εφαρμογή των βασικών οικολογικών αρχών του 5R life: Recycle, Reuse, Reduce, Repurpose, Refuse. Η εκδήλωση διήρκησε δύο ημέρες και συγκέντρωσε 25 καλλιτέχνες από την Κύπρο και άλλες χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν έργα με θέμα την οικολογία σε διάφορες τεχνικές: από γλυπτά και πίνακες μέχρι εγκαταστάσεις και video art. Τα περισσότερα έργα δημιουργήθηκαν από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 2500 άτομα.

Σχετικά με το City Friends Club

Η αποστολή του City Friends Club είναι να κάνει την Κύπρο καθαρότερη. Το CFC ασχολείται με τον καθημερινό καθαρισμό δρόμων και επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις καθαρισμού συντονίζοντας εθελοντικές προσπάθειες σε παραλίες, πάρκα και σε δημόσιους χώρους όσο της Λεμεσού αλλά και των περιχώρων της. City Friends Club Website

Σχετικά με το ARTNOW Agency

Η κριτικός τέχνης Polina Dobrogaeva και η ιστορικός τέχνης Anastasia Shamshurova δημιούργησαν το ARTNOW με κύριο στόχο την επαγγελματική σκηνοθεσία εκθέσεων, την παροχή συμβουλών τέχνης και την προώθηση καλλιτεχνών. ARTNOW Agency Website

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ RE:SOURCE 2.0 Instagram

Υποστηρικτές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Cyprus Mail, Limassol Today, Vestnik Kipra, Sigma TV, DIAS, Русское Радио

Post.PNG

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close